monument. Robert Morris 2015 - 2018

monument. Robert Morris 2015 - 2018

 

fra 15 oktober til 12 januar 2020 ved National Gallery of Modern Art. etter ca 40 år etter den første utstillingen Roma returnerer for å feire Robert Morris, ansett som den mester i amerikansk minimalisme og i stand til å mate sin kunst gjennom kontinuerlig forskning på stadig nye områder av uttrykk.

Prosjekt

Utstillingen er laget i samarbeid med Castelli Gallery i New York er rene ja Saretto Cincinelli Han er den første dedikert til kunstneren som døde i november i fjor. Det særegne utstillingsprosjektet er gitt ved det faktum at det er realisert på grunnlag av et samarbeid med det samme Morris. Forslaget var å bringe Italia i hans siste utgivelser noensinne skulpturelle serien fra USA prøver å presentere dem i et enkelt mellomrom, for derved å oppleve en installasjon upublisert. Etter å ha fått planter av galleriet og bilder av miljøet Morris Han ga sitt bidrag i angir eksponering ordning som kan beundres.

Han sier utstillingens kurator Saretto Cincinelli: Utstillingen stammer fra et ønske om å utvide maskene av noen tolkninger av arbeidet til Morris, som har en tendens til å plassere figuren av kunstneren under prestisjetunge men reduktive etiketten mester i minimalisme og post-minimalisme, en korrekt tolkning, men ute av stand til å gjøre rettferdighet systemer av sin forskning ".

Så viljen, spesielt etter hans forsvinning, ikke lett å dedikere en retrospektiv, men en lidenskapelig hyllest til en viktig artist for historien om samtidskunst alltid i spenning på nye prosjekter pakket opp av bevissthet om universalitet kunsten sin ubegrenset magi.

The Show

den 38 Tallene stammer fra to siste eksponeringer gjort på Castelli Gallery i New York: MOLTINGSEXOSKELETONSSHROUDS del 2015 og Boustrophedons 2017. I den første serie skulpturene er laget av belgisk lin klut dyppet i et bad av gjennomsiktig epoksyharpiks, det andre settet er laget av karbonfiber. Morris interesse i arbeidet med kunstnere fra fortiden og etterforskningen av ulike aspekter av den menneskelige figuren dukke opp i en svært eksplisitt. referanser til Francisco Goya med former som flyter rastløs eller koniske hatter som fremkalle inkvisisjonen ofrene, en Andrea Mantegna med representasjoner av de døde kroppene, eller arbeid i karbonfiber svart "Mørk vei" che riporta a "Borgerne i Calais" av Auguste Rodin, er betydelige eksempler på dens kontinuerlige sveip hele kunstneriske universet, som markerer, i sin siste fase, desto større interesse for allegoriske elementer nesten kvitt noen abstraksjoner amerikanske avant.

Den fengslende opplevelse når det kommer i kontakt med kunsten Morris Det virker naturlig, og overraskende, klar beskrivelse av tids instant, som på grunn av sin følsomhet kan vi forstå som en avgjørende. Den menneskelige figuren bare foreslått av drapering av klær og gardiner som fremkaller Bernini, påkjenninger samtidig skaper et fravær og en sammenligning mellom tom og full stormende. Kunstverket griper nesten betrakteren forårsaker sterke følelser og stimulerende varierende stemninger.

Suspendert i et vakuum, deponert i gulvet eller seter på veggene skulpturelle grupper fremdeles avgrense den nære sammenhengen mellom art objekt, plass og betrakteren undersøkt og fremhevet av Robert Morris allerede har den minimalistiske verk.

Det er til stede i løpet av de to gruppene skulpturelle arbeid Uten navn av 1976, den eneste som ikke en del av det opprinnelige prosjektet av Morris, og innsatt i et symbol av museumshaller som huset verk, blant andre, Klein, Mondrian e Canova. En stor filt som en handling av stille hyllest til den store kunstneren.

info,Rutetider og priser

monument. Robert Morris 2015 - 2018

fra 14 oktober til 26 januar 2020, den National Gallery of Modern Art Via delle Belle Arti 131

timer: Fra tirsdag til søndag h 8.30-19.30. Stengt mandag

billett: voksne kr 10, redusert € 5. 1 e 8 desember 2019 gratis inngang.

info: +39 06 32298221, +39 06 32298225 Tirsdag til søndag h 8.30-19.30