Nysgjerrighet og legender i Roma

Nysgjerrighet og legender i Roma

 

Ofte Roma er definert som et friluftsmuseum som tilbyr fantastiske verk og vitnesbyrd av menneskets hele historien. Vandre blant monumenter, fødsel, gjennom sine plasser, store og små, en er forført og sjarmert og hvis dens bygninger eller de mest berømte arkeologiske ruinene allerede kjent med den historiske nyheter, ofte er det ikke veldig klar over hvor mye nysgjerrighet og legender som byen kan hviske fra flere steder og skjulte hjørner som byen har å tilby.

for dette, riktignok små, vi ønsker å foreslå en liste med kuriositeter og legender som kan berike den unike atmosfæren når du dykker gjennom gatene i Roma og deretter, kanskje, komme tilbake og foreslå en rekke andre detaljer å oppdage i denne byen så spennende.

The Magic Door Piazza Vittorio

den magi dør, også kjent som Porta Alchemica, Det er midt i Piazza Vittorio, en kort spasertur fra Santa Maria Maggiore-basilikaen. Døren var en av de Villa Palombara tilgang, som det er den eneste gjenværende vitnesbyrd. Beskyttet av to statuer av den egyptiske guden Bes, Den inneholder graveringer, virker, indikerer at formelen for å slå et hvilket som helst metall i rent gull. Legenden knyttet til det sa som en gang huset Marquis en pilegrim, som ba om tillatelse til å samle urter i hagen, å gjøre eksperimenter. de Marquis, student av historie, filosofi og magi fascinert av forespørselen avtalt. Neste morgen, pilegrimen hadde forsvunnet, ingen hadde sett ut fra bygningen, og stedet dell'esperito ble funnet gullstøv og en rull bærer uforståelige inskripsjoner. Marquis prøvde å tolke gåten og, og mislyktes, Jeg hadde skåret på døren i håp om at noen, i fremtiden, kunne løse.

Så legenden, Mange har prøvd, Det kunne være interessant å prøve, du vet aldri.

terrinen

den terrin er en fontene som nøyaktige navnet er Fountain of Terrin, designet og bygget av Giacomo della Porta i 1590. Hvorfor kallenavnet gitt til henne er bundet til en historie som forklarer godt hvor stammer tegnet av det romerske folket, når det er uttrykt i vittig og strippevarieteen. postkontoret Campo de 'Fiori det ble brukt, i markedsdager, av handelsmenn til å vaske produktene; grønnsaker, fisk og alt annet. På den tiden, vi snakker om det syttende århundre, era Gregor XV mente at denne atferden en fornærmelse og bestemte seg for å realisere en bisarr deksel, å unngå bruk av usiviliserte, av reaksjons borgere begynte de å kalle fontenen terrin som et hån av handlingen utført av Pope. Fontenen ble der til 1899, i stedet ble han senere installert en statue av Giordano Bruno. Nå kan du se i veien for den nye kirken, nær Santa Maria in Vallicella hvor vi vil oppdage en annen spesiell nysgjerrighet.

Ramme "motorisert" av Rubens

i Church of Santa Maria in Vallicella er en veldig spesiell altertavle til realisering av disse er knyttet til en mirakuløs historie. I sakristiet i kirken, nå hovedkvarteret til ett av husene i Oratory menigheten San Filippo, samme far Philip seg en 400 fresco som var i et lite sted vekk fra kirken; lokalene til ovnen, en slags offentlig toalett. En blasfemisk gutten hadde kastet en stein på bildet avbildet Madonna som deretter gråter blod. Fedrene besluttet at rammen var å forbli oppdaget å bli tilbedt. Med tiden, men, portrettet begynte å svekkes, så, ble det besluttet å kommisjon Rubens en altertavle som kunne vokte mirakuløse ikonet. Rubens casseir, så, en barokk maskin som kan skjule eller vise, intensjonene, bildet av Jomfru. Selv i dag kan du oppleve dette sant ritual, Faktisk, i løpet av kvelden messen kan du se ned arbeidet Rubens slik at det vises at fresco på kvelden søndag Mass er fra skjule igjen. Det et lite mirakel som gir uventede følelser, og det er verdt å gjøre en stopp på denne lille kirken som kan overraske selv med arbeidene som finnes, slik som freskomaleriene Pietro da Cortona.