Marche renæssance. Kunstværker restaureret af jordskælvet steder.

Marche renæssance
Jacobello del Fiore, Scener fra livet i Saint Lucia - Lucia modtager Eukaristien (1410 circa; tempera og forgyldning på træ, 60 x 80 cm; Fermo, Pinacoteca Civica, Palazzo dei Priori)

 

fra 18 februar til 5 juli 2020 på Fromme Sodality af Piceno de omvandrende viser, at, efter det første trin af Ascoli Piceno, vidner til Roma en vigtig del af den kunstneriske arv af Marche, bundet til renæssancen, reddet fra de tragiske konsekvenser af jordskælvet i 2016.

Eksponeringen er resultatet af den ekstraordinære indgriben på den del af mange institutioner fra regionen Marche sammen med arkæologiske undersøgelse, Fine Arts og Marche Landskab, den del af Marche 'ANCI og Fromme Sodality af Piceno til Rom, med uvurderlig hjælp til indledende diagnostiske operationer og genoprettelse af University of Urbino og Camerino.

The Show

den 36 stede udvalgte værker dækker et tidsrum fra begyndelsen af ​​den femtende til det syttende århundrede og vidnede, omfattende, den betydelige kunstneriske rigdom af "Crater" Marche.

Sikkert blandt de værker, der fortjener særlig opmærksomhed scener fra livet og martyrium Saint Lucia, fra Pinacoteca di Fermo, tilskrives kun i det sidste århundrede til den venetianske maler Jacobello Fiore, meget aktiv i '400 Marche. Vigtige og suggestive tilstedeværelse også den Fødselskirken med Saints Jerome, Francesco, Anthony of Padua og James af Marche af Cola dell'Amatrice, af Madonna beder af Vittorio Crivelli, af Lamentation løbet Kristus afsatte af Vincenzo Pagani og Børne- og engel musikere af Sarnano. Og så værker af Giovanni Baglione e John Serodine. Så mange originale forfattere Marche eller som boede der?, partecipando in maniera decisiva alla delineazione di una identità geografica consistente nella storia dell’arte. Accanto ai capolavori di grande valore artistico non mancano opere di grande significato devozionale come i crocifissi lignei e Vesperbild (skulptur af aftensang) Tysk område, der stadig var til stede i kirkerne som objekter for tilbedelse.

Værdi og betydning af udstillingen

Med pleje af Stefano Papetti e Pierluigi Moriconi, Udstillingen bidrager til den historiske og kunstneriske værdi af de udvalgte værker på en dybere mening kapacitet og på den del af Marche samfund reaktion på kvaliteten af ​​jordskælvet tragedie lidt.

Eksemplet er illustrativt for restaureringsindgreb. Under den videnskabelige ledelse af Superintendent i samarbejde med 'universitet Camerino og l 'universitet Urbino, som allerede nævnt, ingeniører, alle Marche, gennem innovative diagnostiske analyser vi har været i stand til at give en meget præcis vurdering af bevaringsstatus for hvert værk, tillader en omhyggelig restaurering og særlig effektiv. Husk, at nogle værker blev reduceret meget dårlig, på lærrederne var faldet vægge eller stykker af alter eller har været udsat for termisk belastning, at den havde rejst farven. Desuden havde de samme værker været lukket i flere måneder i ubeboelige kirker før tages. Så et job, der er ingen overdrivelse at definere uhyre, at lov til at lære nye oplysninger om maleri teknik og brug af materialer af samme malere, så starten på en række nye videnskabelige undersøgelser om emnet.

Af disse grunde, det katalog er af særlig interesse, da den klassiske opera historiske kunstneriske kort er suppleret med en detaljeret beskrivelse af aktiviteten restaurering og diagnostiske undersøgelser, der gik forud.

Endnu en grund til besøget er lidt kendte klassiske sted i rejseplanen for de forskellige museer i den udestående kapital; den Monumental kompleks af San Salvatore i Lauro af den Fromme Sodality af Piceno, i centrum af Rom, der kan overraske og imponere. Desuden er den samme vis defineret af en dobbelt interesse. Faktisk ved siden af ​​den kunstneriske karakter han opdager en anden mere følelsesmæssige, givet at værkerne kommer fra steder helt eller delvist ødelagt, og derfor ikke længere de oprindelige rum, hvor at være flyttet.

På grund af dette er det gyldigt forbinder målet at stille til rådighed i fremtiden de gendannede værker som angivet Pierluigi Moriconi af Superintendent for Arkitektonisk Kulturarv af Marche:”Afslut udstillinger, de værker, som ikke kan sættes tilbage i deres oprindelige placeringer siden kollapsede eller endnu ikke genoprettet, De vil blive placeret i 8 indskud, og der vil altid være tilgængelige for offentligheden”.

Info, Tid og omkostninger

Marche renæssance. Kunstværker restaureret af jordskælvet steder.

fra 18 februar til 5 juli 2020, Fromme Sodality af Piceno, Via di Parione 7

timer: Mandag-lørdag 10-13 t / t 16-19. lukket Søndag og helligdage.

billet: Indgang til tilbud

Info: Tel. 06 6875608, e-mail: [email protected]