Gabriele Basilico. metropol.

Gabriele Basilico
Gabriele Basilico Udsigt over Ponte Sant'Angelo og Vatikanet, 2010 Udskrivning med sølvsalte af barium papir 50 x 61 cm © Venedig, Fondazione Giorgio Cini

 

fra 25 januar til 13 april 2020 al Palazzo delle Esposizioni udstilling, kurateret af Giovanna og Filippo Maggia Calvenzi, Det er dedikeret til en af ​​de mest indflydelsesrige fotografer i det tyvende århundrede italiensk, betragtes som en af ​​førerne af moderne fotografering af internationalt. titlen "Metropolis" specifikt skitserer det vigtigste fokus for hans forskning og undersøgelser afslører realiteterne og transformationer af byområder rundt om i verden.

The Show

løbet 250 værker præsenteres i forskellige formater, der indsamler identifikationen arbejde af hele kunstneriske karriere Gabriele Basilico. Fra halvfjerdserne indtil de tidlige år af dette årti, 2010 præcist, du kan tage en rigtig tur rundt i verden oplever en debat og en dialog mellem Milano, Roma, Beirut, Boston, Tel Aviv, Istanbul, New York, bare for at nævne nogle byer, hvor de viser de forskellige måder at forstå urbane og arkitektoniske rum og dets ændringer.

Der er fem sektioner, der artikulerer udstillingen:

  • Det første afsnit med titlen ”Milano. fabrikker Portraits 1978-1980 ", Det illustrerer den første forskning, der har vakt særlig interesse. Det blev præsenteret, i virkeligheden, i 1983 al Pavilion of Contemporary Art i Milano. Basil begyndte sin fotografiske karriere i slutningen af ​​tresserne arbejdede på sociale spørgsmål, efter eksamen i arkitektur på Politecnico di Milano, Vi dedikerer mere kontinuerligt ankommer til at producere sit første større værk.
  • Den fortsætter med den interessante og fascinerende undersøgelse "Bel Paese" med "Dele af det italienske landskab", et job 1996 opdelt i seks ruter, hvis følsomme øje basilikum Det afslører den meget sjæl af de steder, repræsenteret. Lavet i samarbejde med Stefano Boeri Det blev præsenteret for Biennalen for Arkitektur i Venedig.
  • Det tredje afsnit med titlen ”Beirut” er en engagerende fortælling om en by overvældet først af krig og derefter beskæftiger sig genfødt. De repræsenterede to fotografiske kampagner; den første udføres i 1991 i en gribende og spændende sort og hvid, den anden af 2011 med farver fulde af udsigterne.
  • Den fjerde afsnit er en fantastisk rejse gennem tid og rundt om i verden, hvor du føler den dybe pulsen på flere byer undersøgte.
  • Det sidste afsnit er simpelthen ”Roma”. Et projekt, der basilikum Han havde i tankerne i lang tid, og på hvilket havde han arbejdet med mange afbrydelser, derefter i 2010 den Cini Foundation i Venedig, på et mindedigt udstilling om Piranesi, commissionò en Gabriele Basilico en serie af skud, der riproponessero synspunkter de venetianske kunstner optagelser. Sammenligningen følge af Rom af det attende århundrede og den nuværende kurs producerer vidunder af mutationerne og den tid, sammen, men, overraskelse at forstå talent af de oprindelige udseende.

Et kompendium af udstillingen den interessant biografi, der er illustreret med billeder og tekster fortæller den kunstneriske vej basilikum, samt tre videoer, der videreudvikle nogle af de udsatte sektioner.

Gabriele Basilico

Syv år Gabriele Basilico venstre os, var netop 13 februar 2013 i sin Milan, der havde set hans fødsel på 12 august 1944. Hans rigelige kunstneriske arv er et værk af stor historisk og social værdi i form af by- territorier og deres transformationer. Næsten ligesom han var besat af byen, og som han selv udtalte: " ... han har altid holdt for mig en stor charme, ubegrænset, af grådighed ", det var metodisk opdagelsesrejsende, forudsat den et frisk udseende af sine transformationer. Han har udgivet over hundrede solo bøger Ud over at have deltaget i en lang række nationale og internationale offentlige protektion projekter. Han har modtaget mange officielle priser og hans fotografier, fineste eksempler på kunstnerisk produktion, De er en del af prestigefyldte nationale og internationale offentlige og private samlinger, hvilket afspejler den stærke generelle overvejelse af hans arbejde.

Gennem den fotografiske instrument har formået hver gang for at trænge ind i dybe struktur i byen, og transporteres med passion for arkitektur og for fremtiden for forholdet mellem menneske og rum afslører karakter og natur. det definerer således, hvad der er hans historie gennem billeder: " ... Prøv at afsløre essensen, være parat til at høre stemmerne, dechifrere de skjulte budskaber, tune ind på steder, søg, sammenlignet med andre steder, disse ligheder, der gør os genvinde en følelse af samhørighed og fortrolighed, der giver os mulighed for at tage fat tabet foran den nye, det ukendte ... og så Beirut bringer os tilbage til Palermo og måske lidt 'i Napoli, en vis del af Rom ligger i Paris og måske i Madrid ... ".

Info, Tidsplan og priser

Gabriele Basilico. metropol.

fra 25 januar til 13 april 2020 al Palazzo delle Esposizioni via Nazionale 194

timer: søndag, tirsdag, onsdag, Torsdag h 10-20, Fredag ​​og lørdag h10-22.30, lukket mandag

billet: Voksne kr 12.50, reduceret € 10
Fra tirsdag til fredag, billet fra h 18 indtil lukketid € 6.00
Børn i alderen 7 til 18 anni € 6, Gratis adgang for børn op til 6 alder
Biglietto Open € 16,00

Info: Tel. +39 06 39967500